nie spoko spoko dieta ładna kaszka kukurydziana nie ma zadnych składnikow wartościowych dla ktorych warto ja jesc o wiele lepsza bedzie quinoa czy amarantus ale nie dmuchane Straczkowe na diecie wege osobiście po wszytskim co przeczytałam uwazam za nazdrowsze zrodlo weglowodanow i bialka W miejscach gdzie naturalnym spsobem jedzenie jest dieta w [...]
Od jutra podkręcam tępo :) Wywalam węgle ze śniadania i zostawiam jako jedyne źródło węglowodanów 2 woreczki ryżu codziennie. Rezygnuje z podziału na DT i DNT bo za mało już jest kcal na takie zabawy :P Białko - 250g Węgle - 160g Tłuszcze - 130g Kcal 2810kcal Cardio nie zmieniam, zostaje 30min codziennie. Czasem bede sobie urozmaicał jakimis [...]
[...] to robić jak najczęściej, dostarczają solidną dawkę cennych dla naszego organizmu witamin i minerałów. Na dżem można przymknąć oko, ale unikaj, do pierwszego posiłku dodaj źródło białka. Nie masz w ogóle zdrowych tłuszczy, możesz włączyć takie produkty jak ( oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy, nasiona, pestki, awokado świetny owoc, tłuste [...]
Jest to produkt przetworzony i nie jest to wartościowe źródło węglowodanów, ale nie popadajmy w skrajności....3 wafle raz na jakiś czas nie zabiją, niestety sytości też nie dadzą :)
wzor - glukoza 3. GAINERY Gainer jest to odzywka zawierajaca weglowodany, bialko , w nieznacznym stopniu tluszcze jakies sladowe ilosci witamin. Sluzy on do uzupelniania diety w makroskladniki, dawkowanie gainera jest uzaleznione od naszej diety glownie brakow w niej. Jesli jest taka koniecznosc gainerem mozna rowniez zastepowac posilki (choc [...]
[...] Następnie zażywam szybkie węglowodany typu owoce, wafle ryżowe, płatki corn flakes oraz porcja izolatu białka i jabłczanu kreatyny. Dziś źródło węglowodanów stanowiły sezonowe winogrona. Po powrocie do domu spożyłem ostatni posiłek - klasyka świata fitness - pierś z indyka z dodatkiem młodych ziemniaczków i [...]
miski "czyste" ale niezbyt "ładne". 1. Masz sporo produktów sojowych w diecie. Dla kobiet soja powinna zapalać lampkę ostrzegawczą w mózgu ;-) 2. Budyń to raczej kiepskie źródło węglowodanów. 3. Masło orzechowe (fistaszkowe) zamień na inne orzechy. Najlepiej laskowe lub włoskie. To masło jest średniej jakości. 4. 2 porcje odżywki białkowej [...]
Nie jestem ekspertką, ale to, co ja mogę Ci doradzić to jedz więcej warzyw, pij dużo wody i może zmień ten chleb na lepsze źródło węglowodanów. i ogarnij się z tym nabiałem. 400g jogurtu i masz już na noc 52g węglowodanów... Zmieniony przez - skitelsik w dniu 2011-06-04 18:11:50
[...] zabierasz się za dietę i już planujesz doping?-albo jesteś szalony i nieświadomy tego co chcesz zrobić,albo nieodpowiedzialny. Pierś z kurczaka będzie ok. Do 1.posiłku źródło białka i owoc W 2.posiłku daj niskoprzetworzone źródło węglowodanów W 3 posiłku dodaj źródło białka. Musisz jeszcze dodać zdrowe tłuszcze Zmieniony przez - [...]
Nie ma potrzeby eliminowania z diety ziemniaków (to bardzo wartościowe źródło węglowodanów). Dodaj też zdrowych tłuszczów (tłuste morskie ryby, nasiona, orzechy, olej lniany, awokado). Powodzenia z dziennikiem!
Ja mam wrażenie, że Ty nie jesz, tylko ciągle mleko pijesz ;-) Na takie przypadki jest jedna rada: 150g nabiału i to w jednym posiłku, a nie w czterech :-) U Ciebie jest 500g!!! a dzień wcześniej 680g... właśnie patrzę. Masz mieć źródło białka w każdym posiłku, a mleko to prędzej źródło węglowodanów.
nie musisz wcale jeść carbo po treningu Posiłek potreningowy: źródło białka+źródło węglowodanów+ew.źródło tłuszczu+ew.warzywa/owoce Poza tym zmniejsz ilość białka do ~140-150g(reszta ww i tł) Zamień też szynkę na mięso,bo obecne szynki są wątpliwej jakości Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-01-15 20:41:29
Z takich tanszych no to: - mleko dobre zrodlo bialka, ponaddto zawiera tluszcz i wegle nieodzowne przy budowaniu masy miesniowej i fajnie nawadnia organizm - platki owsiane gorskie 1,5-2zl za 500g wiec - bardzo dobre zrodlo weglowodanow - brazowy ryz jak wyzej - makaron jak wyzej - jajka bardzo dobre zrodlo bialka, ponaddto tluszczu:) Ciezko tak [...]
[...] orzechowe Cel: Masa mięsniowa B: 2,5g/kg, T:0,5g/kg W: reszta Pytania: 1. Jesteś zwolennikiem takiego samego źródła węgli (albo tylko ryż albo tylko makaron itp.)? 2. Jakie źródło węglowodanów polecasz? Ryż basmati, brązowy czy makaron durum? 3. Warto dawać źródło tłuszczu przed treningiem? Jak tak to jakie? 4. Bezpośrednio po treningu siłowym [...]
Ryż to dobre źródło węglowodanów,świetnie tolerowany przez układ pokarmowy większości osób :)Plus również jest taki że można go jeść miesiącami i nadal dobrze wchodzi,bez odruchów wymiotnych.Kasza np. w końcu zbrzydnie ;-) Jednakże warto manipulować źródłami konkretnych makro,w celu uniknięcia niedoboru niektórych składników odżywczych. Zmieniony [...]
1 posiłek nie do przyjeca pod względem białka - mleko to nie jest źródło białka dla kulturysty!!! w 500 ml mleka masz więcej cukry mlecznego, czyli niesławnej laktozy, niż białka. Zamiast pic bez sensu mleko, zjedz 200g chudego twarogu. Wyeliminuj jogurt, to też nie jest źródło białka, dostarcza zbędnych węgli. 100 g płatków owsianych to wspaniałe [...]
wlasnie idealnym rozwiazaniem bedza pojemniki posilki jedz co 3 godziny, mozesz sobie przyzadzac w pojemniku np. ryz brazowy, kasze gryczana, makaron, kasze jaglana i kus kus jako zrodlo weglowodanow piers, ryby, twarog chudy- jako zrodlo bialka sosy pomidorowe, jogurty jako polewy do dan oliwe z oliwek, orzechy wloskie jako zrodlo tluszczy do [...]
W 1 posiłku powinieneś mieć lepsze źródło węglowodanów i przede wszystkim więcej ich niż 2 bułki, najlepiej daj płatki owsiane na mleku, lub rób placki owsiane (przepis masz w kuchni SFD). 2 posiłek słaby, szczególnie jeśli nie jest to jogurt naturalny. Brak źródła tłuszczy jogurt jako źródło białka też słaby. W 6 wywal ten sorbet z truskawek, jak [...]
Tutaj nie ma specjalnych opcji. Wybierasz źródło węglowodanów np. płatki owsiane, gryczane, jęczmienne, żytnie, orkiszowe, ryżowe, różne rodzaje kasz, ryże. Do tego dodajesz źródło białka, np. twaróg, serek wiejski, skyr, odżywkę białkową. Źródło tłuszczów np. olej MCT, orzechy, pestki, nasiona, masło orzechowe. Żeby nabrało konsystencji koktajlu [...]